Cosplay party 2012 – zážitky

Zpět z dovolené a další pauza prozatím odvolána, opět se těšte na nové příspěvky :) ! Neváhejte a čiňte, prázdnin je ještě dost, i když jich nikdy není dost! Letos poprvé jsem přišla na to, že člověk opravdu musí dřít, aby si jevychutnal – jak před koncem školního roku, aby vůbec nějaké měl XD, tak během nich, aby užíval a prožíval a všechno… Stojí to za to a je to nádhera, myslím, že nejlepší prázdniny jsou ty, po kterých se člověk upřímně těší do školy, neboť je z těch zkušeností a zážitků unavenej :)

Zde máte report z jednoho z nich, 16. srpen, klub Insomnia, první ročník Cosplay Party… Taaakže, v první řadě bych chtěla poděkovat svému party-partnerovi a dovolené, z níž jsme zamířili přímo sem, neboť kdyby nebylo těchto dvou okolností, naprostá ztráta času je slabý slovo XD. Tudíž děkuji.

Já jsem byla opravdu, opravdu nadšená, je volno, na otakismus mám pořádně čas jenom o prázdninách a vedle všech ADVíků, Animefestů, Akikonů a Jikanů existuje stále spousta prostoru pro akce, jaká je tahle. Vždyť si to vezměte, cosplay+party, to je naprosto geniální kombinace, super nápad na volný večer. A to i pro mě, jakožto nepříliš pařmanského typa (není čas a nejspíš ani povaha). Přesto nějaké ty zkušenosti mám a ten zbytek si dotvářím z vyprávění – na základě tohoto obrazu dospívám k názoru, že akce, kde je 30-35 lidí, není párty. Nebo je, ale soukromá, tak proč z toho dělat akci na úrovni a nabízet účast celé republice XD…

Nejdřív pochvaly. Určitě prostor, klub vůbec nevypadal špatně, spousta (spooousta…) místa, ceny optimální, ozvučení dobré, měkké koberce (vidíte, jak se snažim?). No a cena + za cosplay tombola zdarma, platit nějakou vyšší částku, rozčiluje mě to mnohem víc, neboť jsem se zapomněla zmínit, že klub je sice úža-kůl, ale na úplnym okraji Prahy XD.

Načež přichází druhá část – zbytek XD. Jsme mladí, in lidé, co znají městské manýry, začíná to od sedmi (což nám naznačuje, pro jaké návštěvníky je to určeno… To je samozřejmě v pořádku, ale proč tomu pak říkat párty…), dorazili jsme v půl deváté. Na patnácti hektarech prostoru se krčilo asi 20 lidí, mezi nimiž se ze značným nadšením pohybovala organizátorka. Mnohem méně nadšená byla tříčlenná obsluha, která vzhledem k návštěvnosti nejspíš přemýšlela, z čeho jí bude zaplaceno (a to opomíjím, kde vzali na pronájem toho klubu, asi konexe). Dobře, vstup jsme zaplatili, ztopili lístky do tomboly, od nevrlé slečky zinkasovali pití a zalezli do jednoho s boxů s tím, že „Ono se to rozjede.“

Během následující hodiny a půl se počet ustálil na zhruba 30 lidech, kteří se mísili ve třech až čtyřech skupinkách, tudíž to vypadalo asi jako „oni všichni ostatní“ plus „my dva“. Asi něco jako naše večerní promítání, jenom o 90 míň lidí + všichni u nás víme, že je to pro nás, že je to soukromá akce. Tady přichází moje druhá zásadní chyba (tu první jste nepochybně odhalili), na základě zakliknutí na fb jsem doufala v minimálně dva známé klubové otaky, kteří by nás roztpýlili. Nedorazili, ale nemohu jim to mít za zlé.

Program tak nějak jako nebyl XD. Občas vyskočila zmíněná organizátorka s tím, že se jako blíží taneční soutěž (začala za hodinu), kolem desáté byly vytaženy mikrofony (nefungovaly), no a cosplaye… Tady bych byla asi nejkritičtější, což nechci, přeci jenom, nikdy jsem si nic neušila ani nevyrobila. Na druhou stranu, 99% z návštěvníků též ne, a když skloubím večerní šaty, sportovní vycházkovou obuv a plášť některého z Naruto klanů, budu vypadat tak, jak budu… Tedy stejně, jako když si vezmu obleček o tři velikosti menší, než bych měla. Tolik ke cosplayům XD…

Během druhého tanečního čísla (netuším, co bylo pointou, opravdu ne, asi dožít se konce písničky) jsme se zoufale zvedli a zmizeli v mrholícím humusu… Možná naše chyba, třeba se odněkud vyrojilo 200 lidí a stala se z toho pařba prázdnin. Nebo ne, a já přeju orgům, aby z toho vstupu pokryli aspoň něco, aby na příští rok zapracovali na reklamě, nebo aby tento perfektní nápad předali někomu, kdo jej dokáže zužitkovat… Ale popovídali jsme si tam hezky, tj XD.

Sia

2 Comments

  1. Posted 26.10.2012 at 14:19 | Permalink

    Ahoj je to docela dobrá recenze a však než začneš o něčem psát zjisti si nejprve info :) .
    1) Žádna organizátorka to nepořádala – ta jen pomáhala na akci.
    2) Pronájem se platí dopředu včetně personálu. To by byla pěkně drahá protekce. Nechci ani myslet jaké by to dle tvého názoru bylo bez protekce :D
    3) Myslíš si snad, že název akce má něco společného s tím kolik dojde lidí? Pro mě je třeba párty už s 5 kamarády a myslím, že nebudu sám.
    4) Co se tyče čísel na 1 akce i které píšeš (beta akci) bylo cca 55 lidi, na 2 akci (tedy už plnohodnotné) 2x tolik. A proč z toho dělat akci pro celou republiku?? Je to docela jasné jestliže nemáš 200 kamarádu na začátek, kteří ti na 210% přijdou tak je lepší to nechat i pro ostatní. Jak sama píšeš FB je zrádný, někdo se zaklikne „účastním se“ a nedojde naopak jsou lide co se nezakliknou a přijdou.
    Cíl akce nebyl nikdy dělat akci soukromého charakteru to snad každému je jasné, ale vybudovat něco nového co tu ještě není. A to nejde z dne na den nebo hned na poprvé:).

    Akce nebyla dělána jako soukromá

  2. Sia
    Posted 28.10.2012 at 21:59 | Permalink

    Ahoj :) , přijde mi už docela trapný rejpat negativnímu komentátorovi do gramatiky, takže to přeskočím ;)
    Reagovat měsíce po akci je poněkud bezpředmětné, ale je pěkné, že hájíš reputaci a že mi poskytuješ jiný úhel pohledu, většinou se snažím mít názory více lidí, ale tady jsem neznala nikoho, koho bych mohla požádat. Na svou obhajobu dodám, že jako návštěvník, který se jde bavit (ne reportér, který se tím živí) nevím, proč bych měla hledat nějaké podrobné informace, píšu to, co zažiju, navíc jediné informační stránky o této akci byly Facebook a webovky klubu, kde se akce konala :) . Co se týče zbytku, na všechny body znovu opakuju, že je to můj názor, tedy ano, myslím XD (případně vím)… Byla jsem pozvána na třetí pokus, plánuju, sháním další lidi, ráda si opravím názor ;) . Na druhou stranu, jestli pouzakuješ pouze na uvedené body 1 až 5, musím z toho odvodit, že ve zbytku mi dáváš za pravdu, sám tedy asi uznáváš, že je co zlepšovat :) , za místa, kde byla kritika neoprávněná, se samozřejme omlouvám. Sia

Post a Comment

Your email is never shared. Required fields are marked *

*
*