AJ duben 2013 – Fotonástin

Vezmeme to stručně a po sekcích, snad se mi sem podaří nacpat i ty fotky, ať to máte přehlednější :) .

Začněme od spodu, od počítačové místnosti (nacházející se mimo areál). Zde se prohazoval jeden z našich nejpůvodnějších členů, h.thor, který si připravil sérii přednášek a ukázek o počítačových a konzolových hrách, s Maudlim a jeho workshopem kaligrafie. Workshop takovéhoto typu jsme hostili poprvé, účast byla působivá, též jsem tam zavítala a stálo to za to, i ke vsuvce vtipných youtube videí jsme se dostali :D .

Přesouváme se do budovy. Zde jste nejprve zamířili k šatně zaplatit drobný poplatek a případně si (to už zdarma) uložit své oblečení a další předměty. Též zde probíhala registrace akční bojovky PomPomWarrior. Naproti se nacházel stánek s občerstvením neboli Anifet, bohaté menu bylo vedeno v tematických i původních názvech a objednávali jste si u Kaie a jeho slečny.

Krátké zastavení u nástěnky, míjíme šatny a jdeme dozadu, kdezakotvil Kinect a dotykové hudební hry, i přes omezený prostor oboje hojně navštěvované, jak tanečníky a hudebníky, tak zvědavými diváky či zákeřnými fotografy.

Následuje dosavadní DDR místnost, kde se ustálil Kinect číslo dvě a Tekken číslo jedna, vedeno Mitsuem a Skifem (DDR), Shneken (Kinect) a h.thorem (Tekken). H.thora jste pak mohli vídat i o místnost dále, v Zasedačce, kde se střídal s naším novým orgem, Uruem. Uru obohatil návštěvníky o dva LOLko turnaje, za příspění spolupracovníka Narutise jste si mohli zkusit i likvidace v CounterStriku či Tekkenové souboje.

Vycházíme z místnosti, ha, tajemné dveře do podzemí :) . Aneb naše tradiční Naruto sekce, v plné sestavě, jako hlavního zástupce jmenujme Gamu, ale dle obrovského nasazení celého týmu si myslím, že to stálo na všech. Mohli jste si zkusit Naruto bojovky, PC bitku či pěknou video soutěž.

Po schodech míříme do prvního patra na Hlavní sál, před nímž se nacházelo pár stolků a stolů, okupovaných hlavně svačícími či hráči karetních her. Na sále vše při starém, rozloučili jsme se pouze s Naminou výtvarnou sekcí (příprava Promítání je zjevně dost náročná), ale anime omalovánky či kvízy tvořené členy klubu byly k dispozici jako vždy. Stejně tak hrami nabytá sekce Deskovek pod Jasovým vedením, zde bych ráda poukázala na úspěšný pokus převést LOLko z počítačové podoby na papírové kartičky, doporučuji, potřebujete jen tužku a fantazii :) .

Pak tu máme Promítání, kvalitní novinky i celovečerní filmy, ovšem ani tento prostor neušel vtipným youtube videím a dle mého soukromého průzkumu v tento okamžik Promítání zaznamenalo největší návštěvnost, takže díky Robovi za vsuvku v rámci své přednášky :D . Ano, na přednášky bychom zapomněli, krom Pokemonů od před chvílí zmíněného autora jsme se mohli poučit o historii Japonska během druhé světové války, kterou přednesl Péťa, nevynechal ani diskusi s hosty.

Přes menší výstavku a větší manga čítárnu se dostáváme do prostoru, kde se uskutečnilo hned několik vystoupení, od bojových umění přes zpěv po tance. A snad nikomu nekřivdím, když dodám, že nejlepší přichází nakonec – Yu-Gi-Oh sekce byla opravdu působivá, jsem ráda, že jsem mohla vidět, jak to funguje „v praxi“ :) . Naproti Hlavnímu sálu jste mohli potkat dvě DDR podložky a pak už schody nahoru.

A končíme druhým patrem, největší sál zabírala Spací místnost, kousek dále pak útulné prostředí Karaoke kuchyňky pod vedením Yuki a v neposlední řadě Robova Herní sekce.

Sia

Post a Comment

Your email is never shared. Required fields are marked *

*
*