Lehký nástin anime akcí

Aneb jak si čas od času stěžuju, že nejsem schopná cokoli doporučovat s pořádným předstihem (je blbý psát o Deskohraní, když za dva dny končí třeba že XD)… Tak teď uděláme změnu, alespoň přibude téma na článek, momentálně se můžete dočkat jen reportů ze srazů a tvorby našich členů, plánujeme přidání minimálně jedné povídky, snad dorazí recenze na Akicon a budou další AMV!

Ale k věci.

Přeskočíme hromadící se pozvánky na pražské párty (hej, tam bychom někdy měli udělat anime sraz, ideálně v cosplayích, nepochybně by to pozvedlo ducha XD) a začneme u nás, u CATu. V nejbližší době se můžete přijít pobavit na tradiční, můžeme říci komorní vánoční promítání, žádný nadupaný program, ale přátelská atmosféra, cukroví, dárky a dobré anime. Určitě se najde někdo, kdo si zaskáče nebo zazpívá, takže nuda nebude, navíc, tahle akce je prostě vždycky hezká takovým tím milým, upřímným způsobem. Totéž, jen bez cukroví, opakujeme v červnu, noční sraz se spoustou zábavy, plátno na zeď, aneb přivítejme prázdniny :) ! Hitem roku bude samozřejmě Anime Jikan, tentokrát ne březnový, nýbrž dubnový, a jeho podzimní menší bráška.

Jelikož se nám rok blíží ke konci, ukážeme si ostatní akce na tom následujícím. Máme tu Geetacon, který se velmi dobře zapsal do povědomí severočeských otaku, datace bude podobná, tedy jaro a podzim :) . Následuje tradiční Svatá trojice XD – ADVík (ano, tragédie, ale stále věřím, opět se tam ukážu, i kdyby jen na den), Akicon (ten mě úplně nedojal, a to jsem tam ani nebyla XD, ale je v Praze a nuda to nebude) a Animefest (asi to nejlepší, co naše republika v současné době nabízí). ADVík zakotvil na přelomu letních prázdnin, Akicon byl předminulý víkend, Animefest je jarní záležitost (tuším květen).

Zavítat můžete i do zahraničí, pokud zůstaneme u nejbližších sousedů, nejprestižnější je asi festival v Lipsku, který se koná v červnu a jsou to všechny dosavadní ADVíky dohromady XD. Sice to malinko naráží na časovou náročnost a finance, ale nepochybně stojí za to.

No a pak musíme zmínit některé novinky. Cosplay Party je zde tematem už tradičním, v březnu se má uskutečnit trojka. Nutné zmínit, že obsah se velmi přibližuje našim Jikanům, tzn. už ne pařba pro puberťáky, ale vypadá to na větší, programově nadupanější a hlavně celovíkendovou akci. S dubnovým Jikanem a doufám, že i s Geetaconem se to datově míjí, takže snad obejdu všechny 3 a krásně si to tu rozeberu. Na druhou akci jsem obdržela pozvání nedávno, jedná se o naprostou novinku – Natsucon. Moc se mi líbí myšlenka, neboť se zabývá japonskem jako takovým, takže nesplyne s ostatními akcemi a doufám, že si vydobyje stabilní pozici, ač to nejspíš bude nějaký ten ročník trvat :) .

Sia

Post a Comment

Your email is never shared. Required fields are marked *

*
*