Neanime vsuvka aneb Co s volným časem 02

Tentokrát se koukneme na nějaké pěkné filmy, následovat bude pár knížek a hurá zpět k anime dění, doufám, že se web umoudří a dovolí mi opět přidávat i obrázky, takhle to vypadá mrtvě… Jdu do mrazáku pro nějakou tu letně-inspirační zmrzku a pak tedy hurá na

Filmy

Začneme v rekreačnějším duchu, přeci jenom, prázdniny jsou nejslastnější dětské období, v pracovním procesu už z nich asi tak říční nebudeme, tudíž není na škodu nahodit nějaký ten pohádkovější movit. Já jsem sáhla po nejpůvodnější verzi Lassie se vrací (1943), asi po třech měsících zůstala vzhůru dýl než do půlnoci a opravdu si to užila, kam se na to hrabou některá dnešní dětská díla (Válka blogerek má hodnocení 24%, kdo to tam kliká, bože XD…?), ten pes je boží, teď musim jenom zjistit, jestli je srovnatelná s Rin Tin Tinem, kterého jsem objevila právě při pátrání po nejhezčím zpracování tohoto námětu. Dále samozřejmě plánuju obejít nové Madagaskary a Doby ledové, plus si asi připomenu Faunův labyrint. To by za pohádku asi označil jenom šílenec nebo někdo s velmi břitkým humorem, ale prvky tam máme, navíc, na bráchu by to mohlo mít výchovný účinek – uděláme si filmový večer asi :) .

Něco z naprosto opačného duchu, už roky se hlásím k tomu, jak si pamatuji filmové zážitky, které mě zasáhly před lety, a že si je musím připomenout. Konečně jsem se k tomu odhodlala – ve složce na mě čeká Co se vlastně stalo s Baby Jane, Pohled z okna si díkybohu pamatuji až dost, Všichni moji blízcí mne znovu obohatily včera. Jedno lepší než druhé, poslední titul mě navíc inspiroval ke shánění Schindlerova seznamu, který jsem neviděla nikdy, což je nejspíš velká chyba, jsem velmi zvědavá… Z úcty k taťkovy a starým tradicím jsem nepřepla Rockyho jedničku a vypadá to, že zvládnu i dalších 5 dílů XD! Další ze směrů mé pozornosti se pak upírá k Lynchovi a Hitchcokovi, dneska dávají Modrý samet, v týdnu to vypadá na Ptáky, nj, přes den žádný válení doma, čas užít přátel a sluníčka, ale večer je dobrý film nádhera, kdy jindy má člověk tohle stíhat, navíc… Tohle jsou obohacující zážitky :) .

Sia

Edit 01: Rocky 2 se ukázal jako nečekanej doják, už jsem se zařekla, zvládnu všech 6 XD! Na seznam se přikodrcala Fontána pre Zuzanu a poslední sobotní večer obohatilo Tajemství hradu v Karpatech :) .

 

Post a Comment

Your email is never shared. Required fields are marked *

*
*