A-M zajímavosti 03

04. Fantasy anime s prvky hororu, hemžící se přitažlivými charaktery, přitahující diváky poutavým příběhem, který, o tom není pochyb, rozhodně má něco do sebe, Trinity Blood (Gonzo, 2005). Naše planeta je zmítána bojem mezi dvěma nesmiřitelnými skupinami, mezi lidmi, kteří si za každou cenu touží uhájit svůj domov, a upíry, bytosti přivolané lidskou neopatrností.

Mezi jinými zde figuruje i postava, jejíž jméno musí, zvlášť ve světle posledních událostí, zaujmout každého občana naší země – Václav Havel. Zde člověk, umírněný a rozumný, jako jeden z prvních se připojil do organizace zvané AX, snažící se dosáhnout smíru méně násilnými prostředky než vyhubením upírů. Ačkoli se odmítá zapojit do boje, jeho role pro celou skupinu je neopomenutelná.

Většinu jeho těla vystřídaly mechanické náhražky, jež mu dokonce umožňují létat, působivá narážka na nadhled, který by představiteli státu rozhodně neměl chybět. Spolu s výkonnou maskovací schopností pracuje jako ochránce a agent velitelky organizace, Catheriny, své nadřízené i dlouholeté přítelkyně. Jeho následující osudy jsou spletité a napínavé stejně jako anime samotné, jeho nezlomná víra byla stržena vírem krutosti a utrpení.

Autor anime, Sunao Yoshida, se při výběru jména skutečně inspiroval prvním českým prezidentem, spisovatelem a dramatikem. Havel však nebyl jedinou využitou významnou a skutečně žijící osobou, nalezneme zde narážky např. na Franceska Medicejského.

Sia

Post a Comment

Your email is never shared. Required fields are marked *

*
*