Anime JIKAN – 24./25. březen 2012

Fotogalerie

Máme nedělní odpoledne, několik málo hodin po skončení letošní první anime akce. Jako všichni ostatní jsem plná do sebe se mísících zážitků, proto vám předem mohu slíbit, že konstruktivnější reportáž obdržíte za týden, kdy se názory a připomínky velitelů jednotlivých sekcí sjednotí a vyleze z toho oficiální a mnohem objektivnější obrázek.

Pro náš klub začala zábava, ale též práce již v pátečních večerních hodinách, po úspěšném zahajovacím průvodu nastal večer zasvěcený přípravě hlavního sálu, dolaďování jednotlivých sekcí a finálnímu tisku všeho potřebného. Ti energičtější přespávali, ti méně využili pohodlí postelí, ale všichni jsme se dali dohromady kolem osmé hodiny ranní a vše mohlo začít. Hosté se netrousili, hosté v hojném počtu dorazili již okolo desáté a neustále jich přibývalo, jak domácích, tak těch z odlehlejších koutů Severních Čech i jiných končin. Sekce zahájily své harmonogramy a návštěvníci se rozprchli mezi taneční DDR místnost, Naruto sekci, která skloubila promítací vsuvky s populárními bojovými hrami, či sekci deskových her, jež tentokrát vsadila na nový fenomén zvaný Maidky a proběhl též turnaj v deskovce zvané Carcassone. Další populární zastávkou se stal retro-koutek, s útočištěm v počítačové místnosti, nabízející volné hraní, turnaje (např. Audiosurf) či poučné přednášky – Minecraft, jak jej mnozí začátečníci i pokročilejší neznají, nebo Pokémoni – nenechte se zmást kritikami nezasvěcených, není to pohádka pro děti (ač je to, cituji přednášejícího: „Opravdu velmi výchovné…“). Nesmělo chybět ani kakaoke, dále Tekken a ve večerních hodinách nastoupivší Laser Game. Na velkém sále, spolu s rozsáhlou čítárnou, mnoha možnostmi zabavit se omalovánkami a kvízy (vyráběnými členy klubu) a výstavou, nechybělo ani promítání. Kromě tradičních dvojdílných ukázek jednotlivých anime byly tentokrát zařazeny 3 filmy, dvanáctidílný maraton či sekce s AMV.

Celý program prokládalo několik vystoupení, od Ike Ike a Night of fire, které jste měli možnost vidět na akcích dřívějších, po obnovenou novinku – pěvecká čísla, opět v podání našich členů. Všechno pak završila Kaiova videosoutěž, která se dá pokládat za průvodní jev každého Jikanu. Nerada bych však zapomněla na velmi kvalitní Iaido přednášku/ukázku, jíž se zhostil jeden z organizátorů Naruto sekce, Jirka, spolu se svým spolupracovníkem ve zbroji. Nedělní dění následně obohatil Cosplay Contest, kdy Hidan v podání Jonáše těsně porazil naši Jigoku Shoujo Yuki.

K poděkování našemu největšímu, Mitsuovi, došlo již během sekce, stejně ale zmíním, že bez něj by se nám nikdy nic takového nepodařilo, a že stejně jako obvykle stíhal být na dvaceti místech zároveň a stejně si nacházel čas na to, aby si prohlédl všechny sekce a užil si akci s námi. Jménem Naruto sekce a Promítání, ale myslím, že i většiny organizátorů, bych chtěla poděkovat Jirkovi alias Alexovi, který nejen že se zvládl naplno věnovat dvěma sekcím, ale s jeho pomocí obě dosáhly navýšení – Naruto sekce v počtu účastníků, Promítací sekce v přesnosti. Nesmím zapomenout ani na všechny naše výtvarnice, jmenovitě na Irochi, jež obohatila jednotlivá stanoviště povedenými ukazateli, a Nami, jejíž jméno jste mohli zaregistrovat pod mnoha pracemi po celém areálu. Díků zde přibyde v sobotu, o tom nepochybuji, jeden poslední sem ještě přihodím – všem šatnářům, řádným i momořádným, za to, že vždycky byli k dispozici a vždycky tam byla zábava XD.

Na závěr bych chtěla dodat, že z mého pohledu, z pohledu organizátora, který však měl dost času registrovat většinu dění, patřila akce mezi nejúspěšnější, označila bych ji za nejlepší vůbec. Vše jelo podle plánu, díky čemuž jsme byli schopni něco nabídnout všem hostům, od nejmenších dětí po jejich rodiče, od pařanů po DDR nadšence, prostě od otaku po budoucí otaku – pevně doufám, že to takhle fajn bude i dál :)

Sia

P.S. Naruto bojová hra nakonec nebyla jedna, nýbrž několik, a z reakcí jejích účastníků vyplývá, že naprosto nezáleží na tom, jakého sto/deseti/tisíci-letí byly, jelikož se prostě jednalo o Hry s velkým H :) .

Post a Comment

Your email is never shared. Required fields are marked *

*
*