Prázdninové anime aktivity

Poslední aktualizace 26.07.2012

Ne, řeč není o hře, i když jedním z plánů našeho klubu se před nedávnou dobou stalo vytvoření anime variace na populární hru Aktivity XD. Ráda bych zde, ať už v tomto článku nebo s Vaší pomocí prostřednictvím komentářů, vytvořila seznam tematických akcí, které stojí za to navštívit. Mé znalosti jsou v tomto ohledu bohužel dosti omezené, tudíž očekávejte průběžné aktualizace + ocením, když se zapojíte sami, případně mě opravíte a doplníte :) .

Jak jsem se zmiňovala nedávno, další velká událost v rámci našeho klubu se tradičně odehraje v říjnu, přesto není nutné přes prázdniny sedět doma. Před několika dny jsem na pražském nádraží potkala naši členku, Adélu, která se sice unavená, ale viditelně spokojená, vracela z akce zvané Festival fantasie. Jedná se o celorepubikově známý pojem, který ve svém programu zdaleka přesahuje anime tematiku – máme zde samostatné sekce her, seriálů, filmů, přeci jenom, do deseti dnů se toho dá nacpat spousty. Teď ovšem nevrle zjišťuju, že včera skončil, tudíž opět všeobecně poprosím o malý reportík a přesuneme se dál :) .

Festival Fantasie 2012: 29.6 až 8.7.; Největší festival fantastiky a her v ČR ze série Festivalů fantazie (od 1996). Hry konzolové, počítačové a hudební, deskové a karetní, miniatur, RPG…  Sci-fi, věda a technologie; horor, fantasy, mýty a historie; anime, comics… Hraní a turnaje; seriály a filmy; přednášky, besedy, workshopy, soutěže… (převzato: http://www.festivalfantazie.cz/)

Během léta doporučuji využít času a ideálního počasí a porozhlédnout se po nějakém tom lolita sraze. Předpokládám, že to zaujmě především obeznámené a oblečení a zvyky znající slečny, ale pořadatelky srazů bývají milé a vstřícné, ani nováček se nemá čeho bát. Co se týče postupu vyhledávání, nejsem obeznámena s existencí nějakého jednoho či dvou pravidelných oficiálních schůzek, spíš pororučuji hledat přes známé lolitky nebo přes blízká města, zde se snažit nějakou najít a případně se na organizaci též podílet, nepochybuji a ze své zkušenosti uvádím, že to bude skvěle strávený den :) .

Avšak to hlavní, na co se fanoušci třesou podobně jako na květnový Animefest, přichází v polovině léta – ADVík neboli Anime Dance Weekend. Letos se jedná už o sedmý ročník a loňská návštěvnost je ohromující, zvedá se s každým rokem, což samozřejmě mluví samo za sebe. Proto Vás nebudu mást žádným svým osobním hodnocením, jenom uvedu, že jsem navštívila celkem 3 (třetí, čtvrtý a pátý), kdy první dva neměly chybu a na tom svém posledním už bych jisté nedostatky viděla, z toho důvodu jsme loni s přáteli vynechali :) . I tak jsem přesvědčena, že to stojí za to, investice to není závratná a takové shromaždiště úžasných otaku se jen tak pohromadě nevidí :) .

ADVík 2012: 26.7. až 29.7. (pozor, změna data oproti loňským akcím!); Sekce anime, komiksu, mangy a japonské kultury, sekce scifi, fantasy a hororu, prezentace a výstavy mangy a výtvarných děl, odborné přednášky o japonské kultuře, manze, anime, hrách, komiksech sc ifi a fantasy, besedy a příspěvky o japonské kultuře, soutěže o ceny v karaoke, cosplay, DDR, kreslení, příjemné posezení s přáteli v čajovně, baru či restauraci, sekce výstava, počítačové hry, společenské stolní hry, karetní hry a L.A.R.P., turnaje a možnost zahrát si nejnovější počítačové hry, casual hry… (převzato: http://advik.cz/)

Teď je to na Vás, takže, co tam máme dál XD?
Sia

Edit 01:
Ha, něco, na co jsme všichni čekali, ale zatím o tom moc nevíme, tak tomu udělám trochu reklamu XD… Neboť upřímně, pokud čas dovolí, o tohle bych nerada přišla :) . Ale k věci – 16. sprna (konečně jsem našla něco s předstihem…) se v pražském klubu Insomnia koná první ročník Cosplay Party, což je nepochybně naprosto geniální nápad! Sympatické vstupné, naplánovaný program, kostým není podmínkou, prostě večer plný zábavy se spoustou lifí stejných zájmů a názorů, navíc to není omezeno jen anime tematikou, tudíž nenechte se ujít, třeba se potkáme :) .

Cosplay party 2012: 16.8.; Ahoj rádi by jsme Anime a scifi fanouškům, bez rozdílu žánru, nabídli možnost se sejít i mimo festivaly nebo drobne srazy, kde si budou moci popovídat o všem, co se jim líbí a zároveň je po celý večer bavili… (převzato: http://www.insomnia-club.cz/cosplay-praha-insomnia-music-club-disco-party-2012-08-16/disco-club-Praha-diskoteka-Haje-Insomnia-party-list/)

Edit 02:
Dobré zprávy, na ADVík se jede, i když jen na den, aspoň že na ten nejlepší XD… Tak se těšte na reportík :) !

 

Post a Comment

Your email is never shared. Required fields are marked *

*
*