Animefest 2012 a co na to Mistuo?

Malé ohlédnutí za výjezdem několika „podložkářů“ na Mistrovství ČR v tanečních podložkách (MČR v DDR), čili na Animefest 2012 do Brna.

Milý deníčku, vyrazili jsme………ne, nebojte, napíšu to krátce ^_^.

Z Jílového (Děčína) jsme vyrazili kolem 4:20 hodin v sobotu 5.5. 2012. Jedinou posádkou automobilu byli Kai (řidič), Mitsuo (já), Neko a Skif, kterého jsme nabírali cestou. Cesta trvala kolem 3,5 hodiny a s několika přestávkami, hledání, parkování jsme dorazili kolem 8 hodiny na místo určení – Výstaviště Brno. Vchod jsme trefili až na druhý pokus :) po slovech hlídačky „…..nahoru po schodech a kousek od šaliny“. Trochu nás zarazil malý, asi A2 možná A1 to mohla být, leták jako poutač, který vysel vedle vchodu a to i v porovnání s naším logem Anime Jikanu byl malinký, ale nevadí, našli jsme a vešli jsme. Jako účastníci MČR jsme měli vstup zdarma, jinak bychom tam možná ani nejeli, protože 300 vstup, pro nás za den (jelikož jsme tam chtěli být jen do půlnoci), + 500 za cestu je přece jen dosti.

Jak vypadalo vstupné?

- Přihlásíte se a zaplatíte předem do 13. března – v tom případě je pro vás vstupné 350 Kč.

- Přihlásíte se a zaplatíte předem do 20. dubna – vstupné je 400 Kč.

- Přihlásíte se, ale zaplatíte až na místě – vstup vás bude stát 500 Kč.

- Neregistrujete se, prostě přijdete – připravte si 600 Kč. – Pokud přijdete až v sobotu po třetí hodině, zaplatíte jen 300 Kč.

 

Měli jsme čas a tak jsme vyrazili zkoumat okolí. Bohužel na rozdíl od „přátelských fun“ conů se Animefest zaměřil letos standardně na několik částí a ve zvolených prostorech to tak mimo sály působilo trochu znuděně, stojící lidé bezcílně se ploužící a pokukující čekajíc na svůj program.

Na Animefestu jsme tak nalezli tyto sekce – promítací/přednáškové sály, místnost Go, podložek a několik PS a XBOX či Wii her. Jako doplněk byla ulička s prodejci + maid kavárna. No a jelikož jsem předpokládal podle zkušenosti s Animefestem, že moc k focení nebude z prostor, nebral jsem foťák a tak níže pak jenom pár fotek od DDR. Animefest má nicméně dost příznivců a podle info na webu ho navštívilo na 2000 lidí, což je hezké. Co ale bylo nehezké? Hromady čekajících před vstupem na jednotlivé sály, když měli začít přednášky, vyhodnocení atd a mnohdy se dobrá třetina čekajících ani nevešla, což svědčí o zájmu a kvalitě přednášek – nejspíš.

Odbila 10 hodina a začalo kolo kvalifikací do finále MČR v DDR. Kvalifikace byla společná pro muže i ženy včetně zemí původu, nicméně finále pak bylo rozděleno podle kategorií muži, ženy a ČR, ostatní země. Do finále mohlo postoupit 8 soutěžících v každé kategorii a kupodivu mi všichni z Anime klubu Děčín jsme se do finále probojovali. Dobré možná upozornit, že kvalifikace byla na náhodně vybraných 5 písních z kategorie ITG obtížnost 8. Ano, i já jsem to ušlapal a to jsem si říkal „odjedeš si kvalifikaci, sice nepostoupíš, ale nedáš svou kůži lacino“, a světe div se a Kai mě nebude mít rád, ale v součtu jsem měl o 3% více bodů než Kai, do kterého ještě se Skifem jsem vkládal naděje na postup, páč přeci jenom mají poloviční hmotnost než já XD a trénují, zejména Skif, který si prý jen tak na rozehřátí hází 5x obtížnost 10 na podložkách, což by mě asi zabilo ^_^.

Dle nahraných procent byly rozděleni hráči do dvojic ve finále a náhoda je blbec, ale stalo se to, co nikdo nechtěl, Kai vs. Skif :) a já jsem schytal jakéhosi Pukara (později vítěz MČR, no nemám já kliku XD). Rval sem se jak mi nohy dovolily, ale ve dvou finálových songech jsem skončil vždy cca 5% za Pukarem. Na mě to byl skvělý výkon, protože obě písně obtížnosti 8 jsem dal nad 80% a sám sebe jsem několikrát pochválil :) . Nicméně jsem nepostoupil a čekal jsem, jak dopadne Skif a Kai. Nebudu napínat, ale vyčerpávajícím výkonu obou nakonec zvítězil Skif, který tak dostal šanci hrát o 3.místo, které nakonec ukořistil.

Kai proti S'tsung

S'tsung vlevo, Neko vpravo u arkády PIU

vlevo Pukar - vítěz MČR proti NXovi rare-items.cz

vlevo nevim a vpravo já Mitsuo

vl: Skif, vpr: Kai

Kai proti Skifovi :), poslední co by chtěli

 

zleva: Mitsuo, Kai, S'tsung, Skif, NX

Počkali jsme si na vyhlášení, Skif si odebral medaili a cenu a vyrazili jsme na další cíl naší cesty – Maid Café Brno.

………….sem se nějak rozepsal XD, tak už se budu snažit to zkrátit.

Našli jsme úspěšně Maid Café a kupodivu v druhém koutku než jsme seděli my, seděli naši přátelé otaci (ústečáci). Na uvítanou jsme dostali sklenice s vodou a menu. Vybrali jsme si avšak víc než 40 minut maidka nepřišla, což bylo trochu smutné a tak jsme odvážně vyslaly Neko k baru objednat. Mezi tím jsme vytáhli z nabídky hru s otázkami ze znalostí ČR. Osobně mi každý vitamín škodí a tak u mě byla volba jasná – 1. tousty šunka sýr keču 2. zmrzlinový pohár fruit 3. završil jsem jahodovým koktejlem :) . Ostatní si dali Ramen (taková polívka s vajíčkem, nudlemi, zeleninou, masem a možná kdo ví ještě s čím :) . V tu chvíli začala venku neskutečná bouřka, ale naštěstí ustala než jsme odjížděli zpět.

Jahodový koktejl - Maid Café BrnoRamen - Maid Café BrnoRamen - Maid Café BrnoTousty šunka sýr - Maid Café BrnoFruit zmrzlinový pohár - Maid Café Brno

A co že jsme chtěli ještě stihnout? No přeci Hentai přednášku, ale psst ;) . Opět jsme narazili na neskutečnou frontu, no, spíš hromadu lidí stojících před dveřmi, a báli se, zda se vůbec do sálu dostaneme. Ale dostali jsme se. Přednáška byla dobrá, vtipná, ale nic moc nového a zajímavého jsme se nedozvěděli, čím to asi bude XD.

Po skončení v tom samém sále pokračovala přednáška na téma Yaoi, takže jsme dobrovolně opustili Neko XD, a šli přečkat čas do herní podložkové místnosti.

Když přednáška skončila, byl čas vyrazit zpět domů. Měli jsme také jeden bojový úkol a to odvést S’tsung (mistryně světa, ČR, Evropy a kdo ví ještě čeho v hudebních hrách :) do Prahy. Nasedli jsme a vyrazili zhruba v 1:00 neděli ráno.

Jo, a ještě jsme byli na Animekvízu, ale kam se to hrabe na Kaiovu videosoutěž, takže to rozepisovat nebudu, není co, protože mi nesedlo vystupování a chování moderátorů, kteří měli sebevědomí a ega až nadmíru, zejména mužská polovička, tvůrce kvízu. Ale je to můj názor a na druhou stranu každá aktivita pro ostatní se cení.

Hodnocení akce z pohledu jednodenního návštěvníka
+ hodně cosplayerů
+ velké sály (oproti Advík, Anime Jikan) na promítání a přednášky

- dekorace prostor – minimální (plakáty, leták, sem tam návštěvní kreslící list)


- nevyužité prostory mimo sály, s vyjímkou umístění MČR v DDR, arkády, bufetů a pařanů a prodejců
- mála různorodost aktivit k volnému využití (ale třeba je to tím, že sekce jako máme na Jikanu je ještě nenapadly ^_^)
- cena vstupu, navíc pro Děčín cenově daleko

Ano, nebylo to krátké povídání, ale to je deformace profesí, tak kdo čte tohle snad čtení celého textu úspěšně přežil a neusnul nudou :)

Autor: Mitsuo

Post a Comment

Your email is never shared. Required fields are marked *

*
*