Geetacon 2012

Doposud jsme měli tu možnost seznamovat vás s prožitými akcemi, případně verbovat na naši vlastní – Anime Jikan. Po nějaké době máme tu čest přijít s naprostou novinkou:

Dámy a pánové, jste srdečně zváni na první ročník akce s názvem Geetacon, která je popisována jako malý, ale rozhodně za návštěvu stojící festival anime, fantasy, her, ať počítačových či karetních, sci-fi a mnoha dalšího. Celá akce se koná v DDM Ústí nad Labem, přináší tedy jak dostatek prostoru, tak nezbytné zařízení, které jako návštěvníci nepochybně oceníte. Jako doba konání byl zvolen poslední květnový víkend - sobota 26. května od osmé hodiny ranní do osmé večerní.
Jako organizátoři se vám tímto přestavují 2 zástupci našeho retro koutku, kteří se rozhodli rozšířit obzory a možnosti severočeských otaku a vzít na svá bedra přípravu vlastního festivalu – David Jendrisek a Robert Yuuchigo Bauer. Dále, dle zatím potvrzených účastníků, zde narazíte na většinu známých otaku, kteří navštěvují i Anime Jikan, pak nepochybně potkáte mnohé herní nadšence a možná i nějakou tu známou osobnost, nechci nic prozrazovat, ale uvažovalo se o pozvání osob, s nimiž se mnozí počítačoví milovníci rádi seznámí.

Ještě než se dostaneme k programu, chci zmínit vychytávky jako možnost návštěvy zde zřízené čajovny pod záštitou známé ústecké Vysmáté žáby, bufet s občerstvením, celodenně přístupnou šatnu zdarma, přítomnost dozoru pro případ nouze a spoustu krásných slečen XD!
Samotná akce pak láká zejména na propracovaný retro koutek, zahrnující turnaje (Audiosurf, Age of Empires II, Quake III), přednášky (Minecraft) či volné hraní připravených her. Dále stojí za zmínku fantasy čítárna a přednášky o klasikách jako Harry Potter, LOTR či Eragon, sci-fi sekce pak nabízí komiksy či zajímavosti o seriálu Clone Wars či hře Mass Efect. O anime samozřejmě ochuzeni nebudete, jako podklad slouží nonstop promítání, k dispozici bude ale i čítárna a výstava. Milovníci turnajů nesmí minout sekci deskových her, kde budou mít příležitost rozdrtit ostatní v Carcassone, Tanto Cuore a dalších, případně si budou moci ukořistit nějakou volně přístupnou (organizátoři slibují doslova kotel) a udělat si zábavu podle svého.
Dle mého skromného názoru si chlapci vzali dost velké sousto, ovšem přípravy jasně naznačují, že jim jeho zpracování zatím nečiní žádné potíže. Tudíž poskytuji stoprocentní doporučení, zavítejte sem a bavte se :) .

Mimochodem, jedna rada závěrem – nedoporučuji rozesílat pozvánky na facebooku… Mohlo by vás to stát život… Minimálně. Radši svým přátelům pošlete dopis/sovu/sms a za pár týdnů vyražte!

Sia

Datum: 26. května 2012
Místo: DDM Ústí nad Labem, Velká Hradební 19
geetacon.eu

Post a Comment

Your email is never shared. Required fields are marked *

*
*