Top 11 – Část druhá

A pokračujeme :) !

Číslo Pět – Muraki

            Ti, kteří znají, budou namítat, že Muraki sem příliš nezapadá. Příliš vůbec… Dosud jsme se seznamovali s bishouneny (i když tohle je spíš biseinen), kteří sice občas někoho poslali za mříže či rozsekali v GO, ale přece jenom byli takový… Normální. Abych to déle neokecávala, Muraki je psychopat, sériový vrah, muž posedlý touhou zabít svého již mrtvého bratra Sakiho, maskovaný doktor a hlavní záporák anime Yami no Matsuei.
Přesto jsem neodolala a zařadila ho mezi své drahé. Nebojte, neodhaluji tím svou tajnou zálibu v masakrování nevinných lidí, ale podle mého Muraki prostě bish je. Nechybí mu poutavý charakter (i když trochu nezvyklým způsobem), okázalé a působivé vystupování, okouzlující vzhled ani záliba v růžích. Upřímně přiznávám, že potkat bych ho asi nechtěla, ale když během anime umírá a jeho krev se vsakuje do bílého prostěradla, pokrytého rudými okvětními lístky… Bylo mi ho líto, ať už způsobil cokoliv. Má na svědomí hodně zla, nejen vraždy, dokáže ubližovat mnoha jinými způsoby. Na druhou stranu během anime prokazuje, že je schopen i lásky (někdo tomu říká fanatická posedlost, ale zůstaňme u té lásky) a také že veškeré jeho jednání směřuje za nějakým cílem, který sice ke konci nevyzní příliš logicky, ale trochu zmírňuje kritický pohled jeho odpůrců. Muraki si prostě své místo zde zaslouží. Už jen proto, že kdokoli se na to anime podívá, on bude ten, který mu trvale utkví v paměti.

Kazutaka Muraki – Narozen 4. prosince (32 let), vysoký 186 cm, váží 67 kg, stříbrné vlasy i oči, postava vysoká a štíhlá, miluje smrt, krev, pomstu, atd.

Číslo ŠestRitsuka

            Jó, drahý, kdyby ses držel mě, rozhodně bys Loveless nebyl, protože já tě zbožňuju až za hrob! A ne, nebudeme do něj nenávistivě kopat, že, mé drahé Boys love společnice… Já vím, je to trošku (maličko) kňochta, ale tak co se dá dělat. Vždyť si to vemte, jste mladí, roztomilý, nevinní (alespoň v prvních dílech) a k čemu vám to je? K ničemu, furt vás někdo diskriminuje, přehlíží, snaží zabít a tak všelijak podobně, no tak si holt občas trochu zalítostní, no. Ritsuka je nádherné štěně, štěňátko, touha mnoha citlivých duší, co mu chtěj dát ideálně na ocásek, a až ho nebude mít, tak na krk, černou stuhu s rolničkou a chránit ho vším, co bude po ruce.
No jo, on Soubi má taky něco do sebe. Ale ten prostě jde a udělá si culík a mávne kolem sebe párkrát tím svým estetickým řetězem, zato chudák trpící Ritsu by se na onom řetěze nejradši oběsil. Hlavně díky tomu si zasloužil mou věčnou přízeň. Jo, a taky vrhá úžasně zádumčivý pohledy, kam se na něj hrabě hladový Pikachu. Ritsu nevěří, ani všeobecně, ani sobě, a mě je ho prostě čistě a nezištně líto. Díkybohu Soubimu též.

Aoyagi Ritsuka: Narozen 21. prosince (12 let – nepřemýšlejte nad tím), vysoký 147 cm, váží 31 kg (nad tímhle taky ne), černé vlasy a hnědé, zoufalé oči, postava mláděte, miluje mě, ale ještě o tom nejspíš neví.

Číslo Sedm – Kyoya

            Všichni chápeme, proč mi zde nesmí chybět někdo z OURANu, doufám. Teď ještě vysvětlit, proč zrovna on. Tak tedy, v OURANu jsou všichni dokonalí (poté, co odhalíme pohlaví hlavní hrdinky, téměř všichni). Nezbylo mi nic jiného, než šáhnout po vylučovací metodě. Hikaru a Kaoru to u mě ve většině dílů vyhrávali na celé čáře, ale těžko bych mohla zvolit jednoho z nich, aniž by mě nezavalovaly otázky typu „Jak víš, že popisuješ zrovna tohohle?“ či „Proč jsi tak nechutně minimalistická a nenarveš sem oba?“. Moriho jsem vyškrtla vzápětí, jelikož by zhruba po pěti minutách strávených v mé společnosti nepochybně došel k závěru, že mě musí zabít, neboť bych Honeyho ukyáovala k smrti. Honeyho bych ukyáovala k smrti. Zbývá Tamaki, který si sice v mém srdci během celé série udržel post Krále, ale jsme si moc podobní a nechtěla jsem se přistihnout, že se mi sem vmotají koncovky ženského rodu.
Kyoya, muž dívčích snů. Ledově chladný, odtažitý, vypočítavé pohledy vrhající, druhý Hide (viz tato rubrika, díl druhý – vždycky jsem si chtěla dopřát odkazování sama na sebe). Na druhou stranu, která z nás by netoužila stát se nejposlednější služkou jeho rozsáhlého harému, stát se ovčáckým psem jeho oblíbeného soukromého detektiva… Má v sobě nezpochybnitelné osobní kouzlo a v peněžence má nezpochybnitelný počet potenciálních kabátů, bot a kabelek, takže myslím, že život vedle něj by se podobal životu pohádkovému. Pokud by se ona vyvolená smířila s faktem, že se po zbytek vzájemného soužití bude cítit jako blbec. Na druhou stranu, podívejte se na něj… To není až tak velká oběť, ne?

Kyoya Ootori (Cool type) – Narozen 22. listopadu (17 let, to mi připomíná, že už jsem docela starej vrak, musím si sem dát zas někoho staršího), vysoký 178 cm, údaje o váze neznámé (asi drží dietu), postava bezkonkurenční, černé vlasy a černé oči (pokud mu dojdou baterie v jeho oblíbené kalkulačce, můžeme zde pozorovat výrazný narudlý odstín), miluje Tamakiho, slovník cizích slov a dědictví své rodiny.

Sia

Post a Comment

Your email is never shared. Required fields are marked *

*
*