Restaurace a obchody – Sushi Island

Sushi Island

Jako první zde máme doporučení na nepříliš známou restauraci SUSHI ISLANDS, nacházející se v centru Prahy. Podnik se již podruhé rozhodl dát o své existenci více vědět a potěšit milovníky této výjimečné kuchyně vydáním speciální sady voucherů. Za 395 Kč bylo možno získat precizní menu pro dvě osoby, které by v plné částce zruinovalo kapesné i těch nejlépe zabezpečených otaku.

Účastníci internetové diskuse první sérii voucherů chválili, což je první dobré znamení. Znáte to, obchod prodá tyto kupony a peníze již má jisté, proto mnohdy dochází k tomu, že nabídnuté služby neodpovídají kvalitě těch běžných, zde si však ani v první, ani ve druhé sérii nebylo na co stěžovat.

Samotnou restauraci lze nalézt v Praze 2, konkrétně v Legerově ulici, z níž je příjemný pohled na Národní muzeum. Prostor není příliš rozlehlý, přesto nabízí bar, několik stolků různých velikostí, ale též karaoke či velkoplošnou televizi s kvalitním ozvučením. Obsluha bezchybná – milá slečna v tematickém oblečení se automaticky dotazovala, zda jsme držiteli voucheru a neustále projevovala ochotu s čímkoli pomoci.

Voucher pak zahrnoval pravou miso polévku, pokrm, jehož součásti bych jen těžko stčila do úst samostatně, ale dobře připravená kombinace mořských řas, sójových bobů a tofu chutnala až nečekaně dobře a když už ne chuťový, tak objevný zážitek to rozhodně byl. Druhou část tvořilo 40 kousků ze dvou kategorií, Maki sushi (3*8, šlo vybrat libovolný druh nezávisle na ceně) a Speciální rolky (2*8, pravidlo výběru stejné). Tradiční maki lze ochutnat s lososem, tuňákem a krevetou, zatímco Speciální rolky nabízejí… No, speciální náplně. Kombinace praženého lososa a lučiny byla překvapivě výtečná, naší druhou volbou se nečekaně stala nejdražší položka – kombinace úhoře, majonézy, pikantní omáčky a sezamových semínek, to celé osmažené a neuvěřitelně chutné, pokud chcete přesvědčit nějakého bezvěrce, tohle je ta správná volba.

Restauraci tedy, jak sami vidíte, není co vytknout, doporučuji hlídat vouchery, případně využít toho místo pro zvláštní příležitost, dát si pár peněženku nedemolujících kousků a zapít je zeleným čajem, též výtečným, nebo třeba několika druhy saké.

Restaurace SUSHI ISLANDS – http://www.sushiislands.com/index2.php

Nekuřácká restaurace, otevřeno od úterý do soboty mezi pátou a desátou hodinou večer, rezervace nutná předem, jídlo zabalí s sebou (příplatek 10 Kč, ale v krabičce čeká krom nedojedené večeře i štědrá porce zázvoru a wasabi)

Sia

Post a Comment

Your email is never shared. Required fields are marked *

*
*